03212020093925
Booking.com

Na osnovu odluke Republičkog štaba za vanredne situacije večeras je na snagu stupio policijski čas, kojim se zabranjuje kretanje svim licima na teritoriji Republike Srpske u periodu od 20 časova do 5 sati ujutro.

Republički štab za vanrednu situaciju Republike Srpske danas je donio zaključak o ograničenju i zabrani kretanja lica u Republici Srpskoj.

Uvodi se zabrana kretanja za sva lica u večernjim, noćnim i ranim jutarnjim časovima, dok se kretanje starijim licima u potpunosti zabranjuje.

“Nepoštovanje mjera će se kažnjavati, a za provođenje je zadužen MUP Republike Srpske”, izjavio je Višković.

Ove zabrane biće na snazi do 30. marta, kada će biti razmotreno njihovo ukidanje ili produženje, zavisno od epidemiološke situacije u Republici Sprskoj.

U prvim trenucima nakon stupanja na snagu policijskog časa, nekada najprometnije banjalučke ulice ostale su prazne.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su pozvali građane da poštuju naredbu o zabrani kretanja. U centru grada je potpuna tišina, a Gospodska ulica i Trg Krajine su pusti.
Nakon stupanja na snagu zabrane kretanja, na ulici je uočeno tek automobila, koje su pripadnici MUP-a zaustavili i upozorili građane da od nedjelje kreće kažnjavanje svih koji ne budu poštovali zabrane.

Kako je poručeno iz MUP-a novčane kazne se kreću u iznosu od 500 do hiljadu i po konvertibilnih maraka, a policija će na terenu nositi i duge cijevi.

Slična atmosfera i prazne ulice zabilježene su i u ostalim gradovima Republike Srpske.

Vezane objave