Granicna Policija Bih
Booking.com

Ukinuta je odluka nadležnih institucija Republike Hrvatske, pa je od danas omogućen boravak državljanja BiH na teritoriji Hrvatske. Izuzetak su oni putnici koji su u zadnjih 14 boravili na teritoriji visoko rizičnih zemalja (Kina, Iran, Italija, Južna Koreja), kao i zemalja: Japan, Singapur, Malezija, Bahrein, Njemačka, Francuska, Švajcarska, Španija, Austrija, Engleska, Nizozemska, Švedska i područje Bela Krajina u Sloveniji. Oni će biti zadržani u 14-dnevnoj izolaciji.

Na GP Gradiška, Donja Gradina i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim GP zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog predostrožnosti od širenja koronavirusa, na svim graničnim prelazima BiH pojačana je kontrola putnika i robe, te su tokom moguća duža čekanja na prelazak .

Od strane Granične policije Crne Gore, zatvoreni su granični prelazi Hum-Šćepan Polje i Vitine-Šule. Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Za saobraćaj su zatvoreni granični prelazi za pogranični saobraćaj Mali Zvornik (na području BiH granični prelaz Zvornik), u nadležnosti Jedinice granične policije Zvornik, granični prelaz za pogranični saobraćaj Priboj (na području graničnog prelaza Mokronozi) i Most u Carevu Polju (na području BiH, prema Sporazumu, u sastavu graničnog prelaza Uvac), u nadležnosti Jedinice granične policije , te granični prelaz za pogranični saobraćaj Jamena – skelski granični prelaz (na području BiH granični prelaz Donje Crnjelovo) u nadležnosti Jedinice granične policije Bijeljina.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, , Šepak i Karakaj.

Vezane objave