Booking.com

U sklopu reformske Agende, u Graničnoj policiji BiH uveliko se krenulo sa rezovima. Smanjuje se broj šefova, a povećava broj inspektora na graničnim prelazima. Mnogim policijskim službenicima, koji godinama sjede u udobnim foteljama u upravnij zgradi, nije se dopala ideja da baš oni budu žrtva na putu ka EU.

Prvi čovjek Granične policije BiH Zoran Galić, poručuje da će istrajati u sistematizaciji, a čistka će krenuti iz njegovog kabineta.

“Sad imam tri savjetnika, ukinućemo sva tri savjetnička mjesta, to je dostojno za Predsjedništvo, policijskim agencijama ne trebaju tri savjetnika, međutim tu smo dotakli neke osobe koje u cijeloj ovoj priči, ne samo oko savjetničkih mjesta, pokušavaju nas omesti u ovoj reformi”, je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Koliki je broj je broj šefova-pobunjenika, za sada niko ne želi da kaže. Ipak, da mnogo toga ne štima između menadžmenta i pojedinih sektora, znaju i u parlamentarnoj Komisiji za odbranu i bezbjednost.

“Ja sam zamolio menadžment da poradi na sređivanju međuljudskih odnosa prvenstveno u graničnoj policiji, a efikasnost rada mislim da je puno bolji, nego što je bio u prethodnom periodu”, je predsjednik zajedničke Komisije za odbranu i bezbjednost Sifet Podžić.

Otpuštanja neće biti, jer i sad fali policijskih službenika na graničnim prelazima. Ipak, neke šefovske pozicije će morati da budu ukinute, jer se od Granične policije očekuje da bude efikasnija.

“Ne možemo govoriti o boljim rezultatima u perspektivi, o razvoju Agencije, ne možemo govoriti o procesu evropskih integracija ukoliko ne budemo imali dovoljno ljudi na granicama BiH”, rekla je portparol Granične policije BiH Sanela Dujković.

Prije nego što se podijele neka nova rješenja u Graničnoj policiji, svoj sud moraće da kažu i parlamentarci, pa svi očekuju više nego interesantnu raspravu u Bijeloj Sali.

Vezane objave