Screenshot 2020 07 11 Najgori Dan Za UŽiČki Kraj Od PoČetka Epidemije Zaraženo 100 Ljudi, Korona Odnela Još četiri života

Posle dva izveštaja Zavoda za javno zdravlje , koja su davala optimizam da se virus stišava u Zlatiborskom okrugu, večeras je stigao novi sa brojkama koje ukazuju da se epidemija ne smiruje.Čak 100 novih slučajeva korona virusa, najviše do sada, potvrđeno je u Zlalatiborskom okrugu za .

Pritom, Zavod za javno zdravlje izvestio je da su prema podacima zdravstvenih ustanova preminule još četiri osobe, s tim da se ne navodi u kom vremenskom roku. Među novozaraženima 30 je iz Užica, 17 iz Nove Varoši, 16 iz Požege, 13 iz Čajetine, 11 iz Sjenice, pet iz Prijepolja, četiri iz Bajine Bašte, dve iz Arilja i po jedna iz Kosjerića i Priboja.

Od početka epidemije do danas u Zlatiborskom okrugu registrovana su 872 slučaja korona virusa. Najveći okrug u danas ima preko četiri puta više zaraženih nego pre 20 dana. U istom vremenskom periodu u Užicu je za šest puta uvećan broj zaraženih, a u Sjenici i Čajetini brojke su uvećane petostruko.

Među preminulima su dve osobe iz Sjenice – jedna muškog, druga ženskog pola, i po jedan iz Čajetine i Požege.
Kapaciteti užičke bolnice, u kojoj se među 323 pacijenta 304 ima simptome korona virusa, su popunjeni zbog čega se od danas pacijenti iz ove zdravstvene ustanove prebacuju u Specijalnu bolnicu „Čigota“ na Zlatiboru.
U „Čitogi“ će se, kako nam je rečeno, zbrinjavati lakši pacijenti sa simptomima korona virusa.

Related posts