Novih 118 slučajeva korona virusa, najviše od početka epidemije, registrovano je danas u Užicu, dok u bolnici u ovom gradu, ali i svim okolnim, raste broj hospitalizovanih.

Na području Zlatiborskog okruga, podaci su Zavoda za javno zdravlje , danas je korona potvrđena kod još 283 lica. Pored Užica visok broj obolelih na dnevnom nivou i dalje ima Bajina Bašta (32), Priboj (30), Arilje (29), Požega (24), Prijepolje (24). Po 11 novih slučajeva je iz Nove Varoši i Čajetine, a po dva iz Kosjerića i Sjenice. U svim ogranizacionim jedinicama Zdravstvenog centra juče je pregledano 1.480 pacijenata.

Lokalne samouprave u Zlatiborskom okrugu koje su do sada proglasile vanrednu situaciju su Prijepolje, i Bajina Bašta, dok je u Požegi od zabranjeno održavanje svih sportskih aktivnosti u objektima zatvorenog tipa.

-Još jednom apelujemo na sve da shvate da je odgovornost za zdravlje svih građana opštine Prijepolje na svima nama, jer ako se nastavi sa ovakvim trednom obolevanja mogućnost da dođemo u kolaps, – izjavio je Vladimir Babić, predsednik opštine Prijepolje, pošto je u ovom gradu posle kraćeg smirivanja situacije ponovo došlo do skoka broja inficiranih.

Veći broj obolelih objasnio je nepoštovanjem mera izolacije i karantina kod inficiranih osoba sa lakšom kliničkom slikom, kao i njihovih kontakata.

Sa jučerašnjih 478 broj hospitalizovanih se popeo na 511. U opštoj bolnici , danas je 230 kovid pacijenata, 52 više nego juče, odnosno dva i po puta više nego nego pre sedam . Užička kovid bolnica je puna i u njoj leži 150 obolelih. Preostali pacijenti zbrinuti su u izdojenim odeljenjima Opšte bolnice u Požegi (63) i Novoj Varoši (13), te opštim bolnicama u Priboju (15) i (20) i Stacionaru u Bajinoj Bašti (20).

Na respiratorima je 18 pacijenata od kojih je 17 u užičkoj, a jedan u prijepoljskoj bolnici.

Blic

Vezane objave