Nakon 15 mjeseci počelo suđenje za smrt supružnika Hršum

204
Booking.com

Nakon skoro 15 mjeseci juče je u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu konačno počelo suđenje Amiru Kujoviću iz Sarajeva, optuženom da je u saobaćajnoj nesreći ubio bračni par Danijelu i Daria Hršum.

Nesreća se dogodila 11. avgusta prošle godine u Palama, a saslušanjem prvih svjedoka počelo je suđenje.

Porodica nastradalih Hršuma podnijela je i krivičnu prijavu protiv Kujovića zbog sumnje da je lažirao nalaze da je imao koronu.

Članovi porodice ispričali su za Srpskainfo da su juče saslušane dvije svjedokinje.

– Radi se o djevojkama koje su bile sa njim u autu. Međutim, po njihovom svjedočenju vidi se da su njihove izjave unapred pripremeljene, jer su identično pričale. Njih dvije iako su bile u autu, obe tvrde da se ničega ne sjećaju, odnosno jedino čega se sjećaju je to da je on „pristojno vozio“ – kažu članovi porodice.

Kako je Srpskainfo ranije objavila, porodica je bila ogorčena na rad pravosuđa, jer su se na ovom slučaju mijenjali tužioca, a suđenja su više puta odgođena.

Upravo, zbog toga što je prošli put odgođeno suđenje, porodica je odlučila podnijeti krivičnu prijavu protiv Kujovića.

Podsjetimo, prošlo ročište je odgođeno nakon što je Kujovićev advokat na ročište donio potvrdu da je on pozitivan na korona virus. Porodica je to bilo sumnjivo, zato što je nalaz urađen baš to jutro, a urađen je u skoro nepoznatoj klinici.Njihove sumnje dodatno su podgrijale društvene mreže, zbog toga što je Kujović idućih nastavljao objavljivati slike iz noćnog života, iako je u to vrijeme trebao biti u izolaciji.

Zbog toga su odlučili da podnesu krivičnu prijavu protiv njega.U krivični prijavi navode da je on počinio krivično djelo krivotvorenje isprave.

– Kujović je 14. otkobra pred Okružni sud u Istočnom Sarajevu, preko svog advokata, dostavio nalaz da je pozitivan na kovid. Nakon tog datuma, on je zaražen svakodnevno se fotografisao i objavljivao slike na društvenim mrežema. Te slike su nam dostavljali ljudi, koji dijele našu bol – navedno je u krivičnoj prijavi, a koju su potpisali očevi nastradalih supružnika.

Kažu da su zatim MUP Kantona Sarajevo podnijeli prijavu protiv Kujovića, a da su od njih dobili odgovor da je o svemu obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koji je naložio da ukoliko postoji sumnja da je počinjeno krivično djelo, da obavijeste MUP Srpske, a koji je nadležan.

– Kujovića nakon što je uzeo dva života naših najmilijih, narušava i zdravlje i ugrožava živote i drugih ljudi ukoliko “pozitivan” izlazi i kreće se po gradu. Objavljuje fotografije sa drugim ljudima na kojima ima svega osim distance, nadamo se da će policija i tužilaštvo početi da rade svoj posao i da će dokumentovati ova krivična djela – piše u prijavu.

Dodaju, da ukoliko se utvrdi da Kujović nije bi pozitivan, da se pokrene i odgovarajući postupak protiv laboratorija i odgovornih lica koja su izdala ovaj nalaz.

Kao dokaz svojih tvrdnjih oni su dostavili nalaz koji predočio Kujović, ali i fotografije koje je on objavljivao u periodu i kada je trebao biti u izolaciji.

Okružno javno Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu u maju ove godine podiglo je optužnicu protiv Kujovića zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli supružnici Danijela i Dario Hršum iz Pala, a teško je povrijeđena njegova saputnica Amina R.

Dario je bio načelnik za upravno pravne poslove u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

Kujoviću je na teret stavljeno krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je zaprijećena kazna od tri do 15 zatvora.

U optužnici se navodi da je Kujović bez važeće vozačke dozvole upravljao “mercedesom GLC 350”, koji je vlasništvo B.A, i da je vozio sa 0,41 promila alkohola u krvi.

– Optuženi nije prilagodio brzinu karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, atmosferskim prilikama i saobraćajnim znakovima. Na dijelu puta gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na čas vozio je brzinom od 75, iako je bezbjedna brzina bila do 49 kilometara na sat – navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da Kujović vozilo nije držao uz desnu ivicu kolovoza, već je prešao u lijevu traku, namjenjenu za saobraćaj iz suprotnog smjera.

– Prednjim dijelom vozila optuženi je udario u “audi A3”, kojim je upravljao Dario Hršum krećući se iz Ljubogošte prema Palama – dodaje se u optužnici.

Usljed udara “audi” je sletio s kolovoza i u njemu su nastradali supružnici Dario i Danijela Hršum, iza kojih su ostala dva maloljetna sina.

Vezane objave