Branislav Zeljkovic Press 1

Gotovo četiri časa trajalo je izlaganje republičkog javnog tužioca Sanje Tadić Stojisavljević i advokata Jadranke Ivanović, Jasminke Jovišević, Miloša Stevanovića, Mladena Baštinca i Duške Bogojević koji brane osumnjičene za zloupotrebe “teške” 790.000 maraka u postupku javnih nabavki koje je provodio Institut za javno zdravstvo RS.

Na kakvim je mukama sudija za prethodni postupak Branimir Jukić govori i to da će cijelu noć provesti u sudnici kako bi prostudirao sve predočene dokaze i donio odluku koja će kakva god da bude izazvati reakciju javnosti.

Srpskainfo saznaje da je tokom četvoročasovne rasprave bilo burno u sudnici Okružnog suda u Banjaluci da su svoje stavove žestoko zastupali i republički javni tužilac i advokati obrane, pa je i sudija u nekoliko navrata morao intervenisati kako bi smirio strasti.Advokati su kao jedan od aduta istakli i da već uveliko traje istraga u ovom slučaju i u Tužilaštvu BiH, te da se ne mogu voditi dvije u isto vrijeme.

Osumnjičeni Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, Dragan Dubravac, direktor firme “Promeding”, Saša Marković, vlasnik turističke agencije “Travel for fan” i Slavko Bojić, direktor firme “Procontrol” osumnjičeni su za zloupotrebu službenog položaja “tešku” 790.000 maraka.

Njih terete da su mimo zakona i pregovaračkim postupcima za Institu nabavljali daleko skuplju medicinsku opremu nego što je bila njena tržišna vrijednost, te da su iskoristili vanrednu situaciju u Srpskoj koja je bila proglašena zbog pandemije virusa korona.