Odlukom Takmičarske komisije FS fudbalski klub Široki Brijeg suspendovan je odigravanjam svih utakmica na stadionu „Pecara” zbog incidenata na meču finala Kupa Široki Brijeg-Sarajevo.Podsećamo, na pomenutom meču domaći navijači su pre početka meča zviždali himni BiH, skandirali fašističke povike “za dom spremni”, te ubacivali razne predmeta na teren.

Celokupan materijal sa utakmice Široki Brijeg-Sarajevo ustupa se Disciplinskoj komisiji FS BiH, koja je danas otvorila postupak protiv Širokog Brijega. Konačnu odluku o visini kazne Komisija će doneti na sednici sledeće sedmice nakon završetka istražene procedure, a ako je suditi po dosadašnjoj praksi kazne će biti rigorozne, uključujući i suspenziju stadiona do kraja sezone.

Iz Širokog Brijega oglasili su se saopštenjem povodom optužbi na račun kluba uz tvrdnju da su čin zviždanja himni i fašistički povici delo manje grupe navijača.- Što se tiče organizacije revanš meča na “Pecari” želimo istaknuti da je Široki Brijeg poduzeo sve u skladu sa pravilima takmičenja, od prijema, same utakmice, do ispraćaja gostiju, a što je u svom izveštaju potvrdio i delegat. Za vreme utakmice, međutim, dogodile su se neke stvari na koje kao klub domaćin, na žalost, nismo imali uticaja, a tiču se zviždanja i neprimerenih povika dela navijača sa tribina kod izvođenja himne, ili kod određenih sudačkih procena, ili reakcija igrača. Izražavamo jasno i otvoreno žaljenje zbog pomenutih incidenata, uz nadu da se neće ponoviti ne samo na “Pecari”, nego ni na jednom drugom stadionu u BiH. Svesni smo da su se dogodili određeni propusti po pitanju upotrebe pirotehnike, i ubacivanja predmeta na terene od strane pojedinaca na tribinama, i za to snosimo odgovornost – saopštili su iz uprave kluba sa “Pecare”.

Vezane objave