873x400
Booking.com

Okružno javno Istočno započelo je predistražne radnje kako bi provjerilo postoji li osnov za pokretanje istrage o nesreći na ringišpilu u Rogatici. Od povreda zadobijenih nakon pada iz „korpe“ na ringišpilu, u ponedjeljak navečer je na putu do bolnice podlegla 15-godišnja djevojčica iz Rogatice.

– Ono što možemo reći u ovom momentu je da su naložena vještačenja, odnosno obdukcija i mehanička vještačenja, radi provjere ispravnosti uređaja. Nakon ovih provjera ćemo imati više detalja, a tužilac će se izjasniti o eventualnom otvaranju istrage – kazao nam je Neven Kramer, sekretar i portparol Okružnog javnog tužilaštva Istočno .

Ringišpil je nakon nesreće zatvoren, pust i okružen policijskim trakama, te policajcima i inspektorima PS Rogatica. Rogatičani u šoku nakon tragedije dolaze da vide gdje se desila tragedija i poluglasno prepričavaju ono što su čuli. Nakon prvih informacija o smrti djevojčice na društvenim mrežama pozivalo se i na proteste, zatvaranje ringišpila, ali bijes je nadjačala tuga, kao i spoznaja da niko ne zna šta se tačno desilo. Očekuje se da to utvrdi policija.Nakon nesreće 15-godišnjakinji je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Goraždu, a nakon toga je organiziran njen transport ka Univerzitetskoj bolnici . Zbog težine povreda i komplikacija u putu, osoblje Doma zdravlja Rogatica pomoć je zatražilo od kolega iz Kantonalne bolnice u Goraždu, koje je tridesetak kilometara bliže od Foče.

– Organizovao sam svoj tim, pozvali smo i anesteziologa, svi smo spremni bili i čekali. Međutim, kad su stigli djevojčica je bila bez znakova života. Pokušali smo mjere reanimacije, dali smo sve od sebe, ali na žalost bezuspješno – kazao nam je dežurni doktor Urgentnog centra goraždanske bolnice, Mladen Sefer.

Avaz/A.Bajramović

Vezane objave