Policijski službenici Policijske uprave Foča, 08.07.2018. godine oko 00,20 časova, lišili su M.S. (1984) iz Foče i I.S. (1993)iz Foče, zbog postojanja osnova sumnje da su 07.07.2018.godine oko 22,45 časova izvršili krivična djela „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.
Policijski službenici su preduzimali planske atktivnosti po Planu obezbjeđenja manifestavije „ OK festa 2018“, kojom prilikom su vršili kontrolu i regulisanje saobraćaja na putnoj komunikaciji Tjentište –Foča. Policijskoj upravi je 07.07.2018.godine oko 22,45 časova prijavljeno da je od strane više NN lica u mjestu Popov most, Tjentište, opština Foča fizički napadnuta patrola policije.

Naime, prilikom kontrole vozila „ Golf 2“ kojim je upravljao M.S. (1984) samoinicijtivno se zaistavilo vozilo kombi „WVW T4“ iz kojeg su izašle četiri osobe te započeli svađu sa policijskim službenicima, a potom ih fozički napali, te oštetili službeno motorno vozilo, nakon čega su se svi udaljili sa lica mjesta sa pomenutim voilima.
Povrijeđenim policijskim službenicima je ukazana medicinska pomoć u Univerzitetskoj bolnici u Foči, gdje su zadržani na daljem liječenju, a o dogašaju je obavješten dežurni tužilac nadležnog tužilaštva.
Osumnjičeni M.S i I.S. su pronađeni i lišeni slobode u mjestu Prijeđel, gdje je pronađeno i napušteno vozilo kombi „WVW T4“, a operativnim radom došlo se do saznanja da su se u kombiju nalazila lica M.R., M.D., P.P. i još jedno NN lice, za kojim se intenzivno traga na terenu.

Policijski službenici nastavljaju intenzivnu potragu za osumnjičenim i sa preduzimanjem istražnih mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanju predmeta, nakon čega će, nadležnom tužilaštvu, biti podnesen izvještaj za navedena krivična djela.