Booking.com

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 05.04.2019. godine, lišili su slobode N.J. iz Srebrenice, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.
Naime, tokom obavljanja redovih poslova i zadataka, policijski službenici su u Bulevaru Živojina Mišića, grad Banja Luka, pokušali legitimisati muško lice, koje je izjavilo da nema dokumenta, te je zatim izvadilo nož i krenulo prema policijskom službeniku. Policijski službenik je blagovremenom reakcijom onemogućio lice da mu nanese povrede i lišio ga slobode.
O svemu je obaviješten dežurni okružni javni Okružnog javnog tužilaštav Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv N.J. za krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.
Na području Policijske uprave Banja Luka, tokom tri mjeseca 2019. godine, ukupno je evidentiran 61 slučaj napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje, što svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve sa ciljem zaštite građana i njihove imovine.

Vezane objave