59847
Booking.com

Direktorka Instituta Batut Verica Jovanović pozvala je večeras građane da poštuju mere Vlade u suzbijanju epidemije virusa i naglasila da su naredne dve nedelje ključne u toj borbi.

Ona je na konferenciji za novinare u Vladi rekla da je u svetu obolelo 272.000 ljudi, da je umrlo 11.252 osobe, od čega 4.032 samo u Italiji.

“Španija ima 1.000 smrtnih ishoda, Nemačka koja ima duplo manje zaraženih samo 45 smrtnih ishoda. To pokazuje razlike u primenjenim merama”, rekla je doktorka Jovanović.

Ona je rekla da je 318.000 srpskih državljana koji su se od 5. marta donelo virus u i da je on importovan .

Kako je dodala, cilj je da se nastavi borba koja će se sastojati iz izolacije, kućne izolacije, uz maksimalnu primenu higijenskih mera, provetravanje i dezinfekciju prostora, i relaksaciju.

Ona je apelovala na građane da imaju poverenja u lekare i stučnjake, kao i da obrate pažnju na sve prijatelje, kolege, porodicu, njihove eventualne simptome i temperaturu, te da ako se pojavi neki simptom prekinuti takav kontakt.

Ponovila je da kod većine slučajeva bolest ne daje komplikacije ali da se ne sme dozvoliti masovno širenje i zato su mere od ključnog značaja.

“Mi smo dobri i naredne dve nedelje su za nas ključne”, rekla je Jovanović

Vezane objave