Lučani – Nastava rekonsrukcije barske pruge mogu se očekivati sledeće godine, jer je prvo potrebno uraditi projektno-tehničku dokumentaciju za deo do granice sa Crnom Gorom rekla je danas u Lučanima potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, dodajući da je prošle godine urađena potpuna rekonstrukcija 77 km barske pruge.

Rekonstrukcija pružnih prelaza u Čačku

Na sastanku danas sa predstavnicima Moravičkog okruga bio je i generalni direktor „Infrastruktura železnice Srbije” Miroljub Jeftić koji se osvrnuo na pružne prelaze u ovom okrugu.

„Započeti su radovi tako da će već tokom juna meseca biti pušteni i u potpunoj funkciji dva automatizovana pružna prelaza Mršinci i Baluga. Takođe, sa gradonačelnikom imamo dogovor oko jdnog pešačkog nadvožnjaka koji se nalazi u ulici Braće Stanića. Zatim dve denivelacije u ulicama Hajduk Veljkovoj i Ključkoj.
Za ulicu Hajduk Veljkovu u toku marta ćemo od grada dobiti i urbanističku i projektnu dokumentaciju, a za koji mesec će to biti i za Ključku. Ove projekte ćemo spremiti za kandidate kako bi konkurisali za sredstava iz Svetske banke, vrednosti 13 miliona dolara, kako bi građanima u mnogome pojednostavili život”, je Jeftić.

RINA

Vezane objave