Aleks Renfro Partizan

Rukovodstvo Evrolige je odlučilo o datumima za nastavak takmičena, a zvanično sezona bi trebalo da se nastavi 4. jula. I to u jednom gradu, zapravo na jednom terenu, a takva odluka biće potvrđena 24. maja.

Poznato je šta će se desiti sa Evrokupom i Evroligom. Pandemija virusa je prekinula ta takmičenja kao i većinu svetskih, a nakon novog video sastanka čelnika evropske klupske košarke koji je održan u četvrtak slika je jasnija. Dakle, košarkaši Crvene zvezde i Partizana će ponovo na teren, prenosi Sportblic.

Ono što je najvažnije, određen je kalendar za nastavak ove sezone koji će najkasnije biti potvrđen do 24. maja. Prema planu, 29. maja će se ekipe okuptiti kako bi do 11. juna igrači bili u karantinu ako je to neophodno. Nakon toga slijede improvizovane pripreme u vidu trening kampova od 12. juna do 2. jula, a utakmice bi počele dva kasnije.

Dakle, mečevi bi se igrali u periodu od 4. do 17. jula u Evrokupu, a do 26. jula u Evroligi u formi završnog turnira. Sve u samo jednom gradu i na jednom parketu.

Najbitniji faktor koji će uticati na ovu ideju jeste razvoj odbrane od korona virusa i sama pandemija, ukoliko ne bude boljih dana i plan će pasti u vodu.

Related posts