Politička u Makedoniji, koja je kulminirala u četvrtak uveče upadom pristalica VMRO DPMNE u Sobranje, prijeti da preraste u što bi moglo da izazove tektonske poremećaje u čitavom regionu.

Napeta dešavanja u Makedoniji, razumljivo, sa velikom pažnjom se prate i u odakle je već krenula konkretna podrška za Srbe i Makedonce u slučaju udara Albanaca.

U pitanju su navijači Crvene zvezde, grupa od pedesetak najodvažnijih Delija, koji su se samoorganizovali iste večeri kada su krenuli sukobi u Makedoniji, i već su na licu mjesta gdje čekaju dalji razvoj situacije.

Na poziv Srba iz Makedonija i pojedinih navijačkih frakcija, Delije su se odazvale i bez mnogo razmišljanja se uputile ka kriznom području.

U Skoplju se, pored navijača Zvezde, u ovom trenutku nalazi i mala grupa pristalica Fudbalskog kluba Rad, sa istim ciljem – odbiti eventualni napad albanske strane. Takođe, u pripravnosti su i navijači Vardara.

Saznajemo i to da će se ovim grupama pridružiti i Delije iz Zvečana, dok je jedna od teorija i da će pojedine pristalice Zenita i Sankt Petersburga stići u prestonicu Makedonije. Poznato je koliko poštuju Srbiju i srpski narod i učestvuju u humantiranim akcijama za Srbe sa Kosovo i Metohije. Naravno, ne isključuje se mogućnost da još neke navijačke grupe iz Srbije sa ovih prostora krenu put Skoplja.

(Telegraf.rs)

Vezane objave