Više od 200 miliona Amerikanaca naći će se na udaru oluje, koja će sa sobom donijeti obilne snježne i kišne padavine, ali i led koji bi mogao da izazove probleme, javlja Ju-Es-Ej tudej.

Zimska oluja Petra pogodiće 39 saveznih američkih država, uključujući sve zemlje istočno od rijeke Misisipi, dodaje list pozivajući se na prognozu AkjuVedera (AčuWeather).

Meteorolog AkjuVedera Eliot Abrams je za Ju-Es-Ej da će širom zemlje biti snijega, leda, susnježice i poplava, a da će “realan osjećaj” biti “užasan”.

Oluja je u ponedjeljak donijela snježne padavine u Arizonu, Kolorado i Novi Meksiko, dok su u utorak susnjezica i ledena kiša pogodili dijelove Arkanzasa.

U upozorenju AkjuVedera navodi se da bi centimetara snijega moglo da napada u Kanzas Sitiju u Misuariju, Omahi u Nebraski, De Mojnu u Ajovi, kao i u gradovima Mineapolisu i Dulutu u Minesoti.

Posebnu opasnost će, kako se navodi, predstavljati ledene kiše i led u Indijani, Ohaju i Pensilvaniji, kao i na planinama u Zapadnoj Virdžiniiji, Virdžiniji i Sjevernoj Karolini.

Vezane objave