Viskovic Greska Stase Kosarca Je Nedopustiva

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je Srni da Republički štab za vanredne situacije neće pooštravati preporučene epidemiološke mjere tokom predstojećih praznika, navodeći da trenutna situacija u vezi sa pandemijom virusa nije alarmantna.

– I danas na sjednici Vlade razgovarali smo o epidemiološkoj situaciji i zaključeno je da ona , prema dosadašnjim podacima, nije alarmantna i ne zahtjeva pooštravanje mjera. One su sasvim jasne, a naši inspekcijski organi vršiće pojačane kontrole za vrijeme praznika – istakao je premijer Srpske.

On je da se najveći broj građana ponaša u skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama i izrazio posebnu zahvalnost za njihovo odgovorno ponašanje.

– Uvijek ima i jedan dio neodgovornih koje moramo sankcionisati da bi zaštitili odgovorne, naš zdravstveni sistem i ekonomiju. Јoš jednom pozivam građane da svi zajedno poštujemo preporučene mjere kako bi ova epidemija bila što prije iza nas i da štitimo sebe i svoje najbliže – naglasio je Višković.

Vezane objave