Booking.com

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Sjeveroistok Granične policije u graničnom pojasu na području Brčkog 23.12.2016. spriječili su krijumčarenje veće količine tekstilne robe. Roba bez potrebne dokumentacije otkrivena je kontrolom vozila Škoda oktavija, bh. registarskih oznaka, kojom je upravljao četrdesettrogodišnji državljanin BiH. S.N. je priveden, a dalji rad na predmetu nastavlja se pod nadzorom tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP Orašje 21.12.2016. lišili su slobode dvadesetdevetogodišnjeg Ć.S. jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnih djela „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja“. Ovaj bh. državljanin kontrolisan je prilikom ulaska u na MGP Orašje. Predat je pripadnicima Sudske policije Bijeljina.
Na Međunarodnom graničnom prelazu Doljani prilikom ulaska u 22.12.2016. lišen je slobode dvadesetpetogodišnji državljanin BiH. A.K. potražuje Okružni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Predat je službenicima Sudske policije Trebinje.

Otkriveni azilanti u graničnom pojasu

Službenici Jedinice granične policije Izačić 22.12.2016. u blizini granice s Hrvatskom kontrolisali su vozilo VW polo. U vozilu su se nalazile dvije državljanke i dvojica državljana Sirije koji su tražioci azila u BiH. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo “krijumčarenje ljudi”, kriminalistički se obrađuju Š.A. (1988) i G.Z. (1967). U toku je dalji rad na ovom slučaju.

Vezane objave