Booking.com

Stanare zgrade u Bosanskoj ulici u Čačku tokom prethodne noći uznemirilo je šest, sedam eksplozija, nalik petardama. Međutim, jutros su iza zgrade imali šta i da vide.

, iz njemu ili njima samo znanih razloga, bilo je zanimljivo da uhvate mačku, na nju privežu petarde i vežu je za roštilj, a onda aktiviraju petarde i posle toga zapale izranjavljenu životinju, piše Ozonpress.

Nadležna komunalna služba odnela je jutros telo spaljene životinje i uklonila ostatke ražnja, ali time nije uklonjen i gorak ukus u ustima, najpre stanara zgrade, a onda i svih onih koji su ovo videli.Podsetimo, sličan slučaj ubistva životinje desio se i sredinom meseca u Leskovcu. Maloletnici D. M i V. M iz Leskovca, mučili su mačku i snimak zlostavljanja postavili na društvene mreže.

Oni su saslušani su u policiji, a odluka o tome kako će se goniti i kakva će ih kazna stići, u rukama je Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu. Na snimku, koji je zgrozio i naljutio Srbiju, vide se trojica dečaka.

Jedan snima, drugi stoji u pozadini a treći zlostavlja mačku. ju je neko vreme držao u ruci, a zatim je iz sve snage bacio o zemlju.

Član 269, stav 1, Krivičnog zakonika kaže da, ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Novčane kazne se kreću od 1.200 do milion dinara, a sve zavisi da li se radi o zaštićenoj vrsti.

(Mondo/Telegraf)

Vezane objave