Korona 5
Booking.com

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici izvršeno je testiranje 647 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 146 u Republici Srpskoj.
Radi se o 66 muških i 80 ženskih , od kojih je 27 mlađe, 90 srednje i 29 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 20 je iz Banjaluke, 19 iz Gradiške, 15 iz Pala, po 10 je iz Doboja i Laktaša, devet je iz Teslića, osam iz Zvornika, sedam iz Bijeljine, po šest je iz Кozarske Dubice i Mrkonjić Grada, pet iz Rogatice, četiri osobe iz Prijedora, po tri iz Istočne Ilidže i Srpca, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva, Trebinja i Foče i po jedna je iz , Кneževa, Кotor Varoša, Lopara, Ljubinja, Modriče, Novog Grada, Oštre Luke, Ribnika, Sokoca, Srebrenice, Han Pijeska, Šamca, Šekovića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Gradiške, muškarcu starije životne dobi iz Bijeljine, ženi starije životne dobi iz Osmaka i ženi starije životne dobi iz Istočnog Novog Sarajeva.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 6.509 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 224 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.948 , testirane su ukupno 59.294 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 259, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 198.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom je 3.239 , a nadzor je završen kod 51.017 .

Vezane objave