Koronavirus Mladji Muskarac

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 520 laboratorijskih uzoraka, iz 30 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, a novi virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još šest u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.Riječ je o osobama iz Banjaluke, Doboja, Gradiške, Kneževa, Laktaša i Zvornika.

Tri su osobe muškog i tri ženskog pola. Jedna žena je mlađe životne dobi, dvije su starije životne dobi. Dva su srednje i jedan starije životne dobi.

“Među osobama kod kojih je utvrđeno prisustvo novog virusa korona su dva korisnika doma za starija lica u Kneževu. Iz ovog doma za starija lica testirano su i još 22 korisnika koji su negativni na novi virus korona. Među pozitivnim osobama na novi virus korona su i jedan ljekar iz Doboja i jedna medicinska sestra iz Gradiške”, potvrđeno je iz Ministarstva.

U posljednja 24 časa testirano je i još 196 osoba koje rade i borave u domovima za starija lica, 34 zdravstvena radnika i 54 osobe iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju. Svi ovi uzorci su negativni na novi virus korona (SARS-CoV-2) .

, novi virus korona u Republici Srpskoj je potvrđen kod ukupno 617 osoba, 21 osoba je preminula od posljedica bolesti izazvane novim virusom korona, dok je 306 osoba oporavljeno od COVID-19.

(BN)

Related posts