Ko ne može da izdrži u hladnoj Đetinji, od danas će barem moći da se udobno opruži kraj njene obale i uživa pod suncobranom.Na Gradskoj plaži u Užicu postavljeno je 50 ležaljki i 25 suncobrana koje će građani moći da koriste.

Posle obnove starog železničkog mosta, izgradnje lifta koji se na isti “penje”, rekonstrukcije toaleta i opremanja parkova, kaže gradski većnik Petar Blagojević, došlo je da se grad okrene primarnoj funkciji Plaže a to je kupanje.- Svesni smo činjenice da se broj kupača na ovom mestu drastično smanjuje iz razloga a najveći je da je u zimu 2013. došlo do projave algi na hidroakumulaciji Vrutci. Nakon toga su građani Užica prestali da se kupaju na Plaži. Zato smo rešili da nabavimo 25 suncobrana i ležaljki, imajući u vidu da su se i ranije Užičani više šetali i sunčali nego što su se kupali jer je voda oduvek bila hladna. Nabavkom opreme pokušavamo da navedemo sugrađane da koriste ovaj prostor za odmor i rekreaciju – poručio je Blagojević.

Iako je sezona na Đetinji otvorena, kupači na Plaži se mogu izbrojati prstima jedne ruke. Dva su razloga – voda je “topla” 15 stepeni a njom plivaju lokvanji alge.Poslednje analize Zavoda za javno zdravlje pokazale su da je voda u kupalištu treće kategorije i da je ispravna za kupanje.

Po rečima Dragoljuba Kostića, takođe gradskog većnika, u toku su određeni radovi na brani akumulacije Vrutci koji će dovesti da temperatura vode na Plaži bude veća za tri stepena.

Vezane objave