Booking.com

Na prostoru trebinjske regije obilježen je Međunarodni dan srednjoškolaca (17.11.). Ovaj datum se obilježava od 2009. godine , u spomen na praške studente i srednjoškolce koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, 1939. godine strijeljani bez suđenja.
U svim srednjoškolskim obrazovnim ustanovama organizovane su razne aktivnosti kroz koje su se srednjoškolci istakli kao produktivni i aktivni naše zemlje. Prvo je pročitano obavještenje o samom “Danu”, šta on znači i šta predstavlja. Realizovane su sledeće aktivnosti : šaranje majica i ostavljanje poruka, postavljanje plakata u škole na kojima su navedeni problemi te ustanove, kvizovi znanja, lijepljenje balona po gradovima, kao i zanimljive igrice sa balonima koje su mnoge nasmijale. Zavisno od mogućnosti, svaka od škola je na svoj realizovala neke od ovih aktivnosti, a glavna aktivnost je bila prva od navedenih. Srednjoškolci su obukli svijetle majice, mahom bijele, na koje su jedni drugima ostavljali poruke u vidu stihova. Za dobro rapoloženje učenika bili su zaslužni i profesori koji su se solidarisali sa učenicima i obukli te iste majice.
Kroz sve realizovane aktivnosti srednjoškolci su pored sticanja novog znanja i iskustva, pokazali svoju kreativnost, iznijeli probleme i što je najvažnije od svega, dobro se zabavili. Glavni akteri su ,naravno bili oni, srednjoškolci, a na ovaj dan predstavila se važnost učenika kao nosilaca kompletnog društva.

Vezane objave