Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su dugoročnu vremensku prognozu, a kako je saopćeno, za prvomajske praznike očekuje se stabilno vrijeme.

U utorak i srijedu (25. i 26.04.) na prostoru Bosne i Hercegovine, preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša u obliku kratkotranjnih pljuskova moguća je u zapadnim područjima Bosne i u sjevernoj i zapadnoj Hercegovini. Jutarnje temperature zraka kretat će se između 2 oC i 6 oC u Bosni, a na jugu zemlje i u Krajini do 9 oC. Najviše dnevne temperature kretat će se od 16 oC do 22 oC.

Nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima očekuje se od 27.04. do kraja mjeseca. Više padavina moguće je u zapadnim i sjevernim područjima. Jutro će i dalje biti svježa. Slab mraz u centralnim područjima Bosne moguć je zadnjeg aprila. Maksimalne temperature u ovom periodu kretat će se do 16 oC.

Prema aktuelnim sinoptičkim kartama, za prvomajske praznike, preovladavat će stabilno vrijeme. Kratkotrajni pljuskovi nisu isključeni, ali vjerovatnoća za pojavu pljuskova je mala. Jutrnje temperature bit će u laganom porastu a najviše dnevne neće prelaziti dvadeseti podiok. U periodu od 03.05. do 07.05. u Bosni i Hercegovini preovladavat će nestabilno vrijeme sa intezivnijim padavinama 06. i 07.05

Vezane objave