Teško bolesni i nezaposleni Zoran Ilić (41) iz Kuljana moli humane ljude za novčanu pomoć kako bi mu bila uvedena struja u kući.

Ilić se godinama liječi od tumora testisa i abdomena, a problema ima i s bubrezima.

– Desni bubreg mi ne radi. I lijevi je slab zbog čega ću možda morati na operaciju. Zbog bolesti ne mogu raditi, a sva mjesečna primanja su mi naknada od 120 KM, koju dobijam od Centra za socijalni rad – priča Zoran.

On je s bratom godinama živio u kontejneru za radnike, a kuću u Kuljanima su uspjeli sagraditi prije dvije godine takođe uz pomoć donacija dobrih ljudi i preduzeća, kojima, kaže, bukvalno duguje život.

Međutim, sreća zbog dugo očekivanog novog smještaja nije dugo trajala. On priča da mu je prošle godine isključena struja, a dug se popeo na skoro 4.000 maraka.

Kako kaže, novca da plati priključak nema i od tada živi u mraku.

– Brat nekada zaradi na dnevnicu, ali to nije dovoljno. On je na spratu gdje stanuje priključio struju, ali meni ne daju da koristim tu istu struju. mi pomoć, samo 750 KM da platim za priključak. Kasnije planiram da potpišem reprogram sa “Elektrokrajinom” da isplatim dug. Polako, otplaćivaćemo i deset godina ako treba – govori ovaj 40-ogodišnjak.

Zoran kaže da bi mu mnogo značila i pomoć u nabavci drva, da ovu zimu privede kraju u toplom domu.

koji bi hteli da pomognu Zoranu Iliću novčane donacije mogu uplatiti na račun, 1613000031704214 u Rajfajzen banci ili se javiti na broj mobilnog telefona 066/209-724.
Dug skoro 4.000 KM

Kako smo saznali u “Elektrokrajini”, Zoran Ilić je u martu prošle godine isključen sa napajanja i to, kako je evidentirano, zbog neovlaštene potrošnje. Njegov dug sa kamatom sada iznosi 3.946 maraka.

– Ja sam nekoliko puta podnosio zahtjeve da me priključe na mrežu kada je kuća sagrađena. Na kraju sam se priključio sam i podnio zahtjev da to regulišu, ali onda su me isključili – Zoran.

Vezane objave