Screenshot 2020 05 03 Svi Koji žele Ući U Hrvatsku Moraju Biti Testirani Na Koronavirus, Test Ne Smije Biti Stariji Od 24 S[...]
Booking.com

Državljani koji posjeduju i hrvatski pasoš od sutra više neće moći ulaziti u Hrvatsku bez negativnog PCR testa koji nije stariji od 48 sati. Ipak, postoje i izuzeci, koji su i ranije važili za državljane Bosne i Hercegovine koji nisu imali putovnicu Hrvatske.

Državljani mogu ući u Hrvatsku, u posebnim slučajevima uz negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.

U tu grupu spadaju: zdravstveni radnici, pogranični radnici, osoblje u prometnom sektoru, diplomate, osoblje međunarodnih organizacija, vojno i policijsko osoblje, humanitarni radnici, putnici u tranzitu, osobe koje putuju radi školovanja, pomorci, osobe koje putuju iz neodgodivih porodičnih razloga, poslovnih razloga ili oni koji imaju privredni interes.

Ukoliko na granicu stignu osobe bez PCR testa, a imaju razlog za ulazak, mogu se testirati po dolasku u RH uz samoizolaciju do dobijanja negativnog nalaza.

Kao i prethodnih mjeseci, svim stranim putnicima koji ispunjavaju uslove ulaska u Republiku Hrvatsku, preporučuje se prethodna najava korištenjem aplikacije entercroatia.mup.hr.

Iz Granične policije su naveli da su upoznati sa odlukom koja će se primjenjivati od 1. decembra do 15. decembra 2020. godine.

Vezane objave