U Republici Srpskoj od sutra će biti oblačno vrijeme sa kišom uglavnom na sjeveru, a poslije podne i na istoku, uz pad temperature.
Dežurni sinoptičar u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Igor Kovačić rekao je Srni da se u noći očekuje naoblačenje i mjestimična kiša na krajnjem sjeveru.

“Ujutru će biti oblačno, uz umjerenu kišu na sjeveru i u centralnom pojasu. Na jugu i jugoistoku biće promjenjivo i suvo, a tokom dana sa kišom, te ponekim pljuskom u centralnom pojasu zemlje. Kako se front bude premještao na istok, kiša će padati u poslijepodnevnim i večernjim časovima”, rekao je Kovačić.

Prema njegovim riječima, najviše padavina očekuje se na sjeveru, gdje ponegdje može pasti i oko 20 litara kiše na metar kvadratni.

Kovačić je dodao da će se jutarnja temperatura vazduha kretati od 10 do 15 stepeni Celzijusovih, sa tendencijom pada u poslijepodnevnim časovima, a na istoku, jugoistoku i jugu do 22 stepena.

On je za četvrtak, 27. oktobra, najavio promjenjivo do pretežno oblačno i prohladno vrijeme, sa slabim mjestimičnim padavinama ujutru i u prvom dijelu dana.

“Jutarnja temperatura vazduha biće od četiri do osam stepeni, na jugu oko 12, u višim predjelima malo iznad nule. Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se od sedam do 12, na jugu do 16, a u višim predjelima od tri stepena Celzijusova”, precizirao je Kovačić.

On je dodao da će u petak, 28. oktobra, jutro biti hladno, u višim i planinskim predjelima sa slabim mrazom i malom, a ponegdje umjerenom oblačnošću.

“Jutarnja temperatura vazduha biće od jedan do pet stepeni, na jugu oko sedam, u višim predjelima od tri. Dnevna temperatura vazduha od osam do 13, na jugu do 15, a u višim predjelima od pet stepeni Celzijusovih”, naveo je Kovačić.

Za subotu, 29. oktobra, Kovačić je najavio hladno jutro, u višim i planinskim predjelima sa slabim mrazom, te malom, a ponegdje umjerenom oblačnošću.

“Poslije podne očekuje se povećanje oblačnosti u istočnoj polovini zemlje, uz mogućnost za slabu prolaznu kišu od Posavine i Semberije do gornjeg toka Drine. Jutarnja temperatura vazduha od dva do šest, na jugu oko osam, a u višim predjelima od minus dva. Najviša dnevna temperatura vazduha od devet do 15, na jugu do 17, u višim predjelima od pet stepeni Celzijusovih”, dodao je Kovačić.