Booking.com

Centar za socijalni rad dobio je od Vlade Japana novo terensko vozilo, vrijedno 70.000 KM, koje će socijalnim radnicima olakšati posao na terenu.
Vozilo marke “tojota rav 4”, koje je proizvedeno ove godine, dobijeno je posredstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

U Centru za socijalni rad kažu da su ovom donacijom riješili jedan od najvećih problema jer su koristili vozilo staro više od 30 godina, pa im je bio dosta otežan obilazak velikog broja korisnika koji žive u udaljenim selima.

Direktor Centra Ivana Vuković kaže da ova ustanova, koja se finansira iz opštinskog budžeta, nije mogla samostalno pribaviti sredstva za kupovinu odgovarajućeg vozila.

“Kontinuirano smo se obraćali na više različitih adresa i aplicirali različitim projektnim prijedlozima. Na kraju se naša upornost isplatila jer smo zahvaljujući našem resornom ministarstvu i Vladi Japana ušli u uži krug ustanova na području i dodijeljen nam je nov automobil, koji će riješiti naše probleme i unaprijediti rad naše ustanove”, rekla je Vukovićeva.

Ona je navela da je fočanski Centar za socijalni rad proteklih godina, učestvujući u projektu Unicefa, uspio da poboljša tehničku opremljenost i zamijeni dotrajali kancelarijski namještaj u vrijednsoti od 30.000 KM.

Centar za socijalni rad jedna je od 30 ustanova ovog tipa u BiH, koja je dobila terensko vozilo od Vlade Japana.

Vezane objave