U područnoj Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Novom Goraždu održan je Drugi školski jesenji sajam humanitarnog karaktera sa ciljem razvoja i napretka ove škole, a koji bude prikupljen od sajma biće utrošen, uz koordinaciju učenika i nastavnika, za ono što im je najnepohodnije u školi.
Nastavnice srpskog jezika Sanja Vucelja rekla je novinarima da je Sajam osmišljen kao manifestacija društvenog i kulturnog karaktera u svrhu prikupljanja materijalnih sredstava za uređenje škole.
Ona je dodala da je cilj prvenstveno, da se učenici angažuju, sarađuju međusobno i naprave sami svoje proizvode koje su izlagali i prodavali.
Vucelja je istakla da je većina napravljenih proizvoda bila od recikliranih materijala i jesenjih dekoracija iz prirode.
„Učenici naše škole su svim srcem učestvovali u sajamskim aktivnostima tako da će sajam postati tradicionalan i održavaće se svake godine, posljednje subote u oktobru“-kaze Sanja.
Sajam je okupio djecu, nastavnike, roditelje, što je u tome i najveći značaj sajma.
Sajmu je prisustvovala i načelnik opštine Novo Goražde, Mila Petković koja je istakla da su učenici ove škole prvi put organizovali sajam u prostorijama svoje škole.
„Fantastična organizacija učenika, učitelja i nastavnika, bila je upotpunjena velikom posjećenosti od strane roditelja i gradjana, koji su došli da podrže učenike i da nagrade njihov trud“.dodala je Petković.

„Svi predstavljeni radovi su kreativni, svaki na svoj , ali ono što je ljepota cijelog događaja je to je da svaki predmet urađen sa puno ljubavi i truda koji su djece zajedno sa svojim nastavnicima uložili“-rekla je Mila.

Ona je istakla da su vesela lica djece, ono što ostaje u sjećanju za sve njih, te da najveća ulaganja da budu u škole u znanje i u djecu, da bi budućnost svima bila ljepša.

Related posts