U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Višegradu održan je Prvi školski jesenji sajam humanitarnog karaktera sa ciljem razvoja i napretka ove škole.
Nastavnik engleskog jezika Snežana Jevđić rekla je da je Sajam okupio djecu, nastavnike, roditelje i da je u tome njegov najveći značaj.

“Prezadovoljni smo odzivom građana koji su došli da podrže učenike i da nagrade njihov trud”, dodala je Jevđićeva.

Ona je naglasila da su učenici na sekcijama zajedno sa nastavnicima pravili ukrasne flaše, tegle, magnete i nakit.

Jevđićeva je rekla da je Sajam bio dobrotvornog karaktera, da su svi mogli da uzmu šta žele da ništa ne plate ili da daju koliko mogu .

“Par nastavnika je pokrenulo ideju za Sajam, a imali smo podršku od školskog odbora i planiramo da ovo postane tradicija u našoj školi”, dodala je Jevđićeva.

Ona je posebno zahvalila novoizabranom načelniku opštine Mladenu Đureviću, Boračkoj organizaciji , rehabilitacionom centru “Vilina vlas” i predstavnicima Lot tima.

Đurević je rekao da ga posebno raduje veliko interesovanje za Sajam, jer je ovo prilika da se učenici, roditelji i nastavnici zbliže, a da učenici razvijaju i druge sposobnosti i vještine.

“Naša najveća ulaganja da budu u škole u znanje i u djecu, da bi naša budućnost bila ljepša”, rekao je Đurević i istakao da svaki trud, rad i marljivost daju rezultate, a da je tako i na ovom Prvom školskom jesenjem sajmu.

Related posts