Republički štab za vanredne situacije danas je, na 30. sjednici, naložio Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite da sačini stručnu analizu zbog čega je proteklih u Republici Srpskoj zabilježen povećan broj zaraženih novim virusom .

Republički štab za vanredne situacije danas je donio Zaključak o regulisanju radnog vremena zdravstvenih ustanova – apoteka u Republici Srpskoj.

1. U cilju sprovođenja vanrednih mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj ograničava se rad zdravstvenim ustanovama – apotekama (u daljem tekstu: apoteka) u trajanju od 7 do 19 časova, osim apoteka koje organizuju dežurstvo ili pripravnost.

2. lokalne samouprave dužna je da, u vrijeme kada apoteke ne rade, obezbijedi kontinuirano snabdijevanje lijekovima i medicinskim sredstvima, u skladu sa potrebama jedinice lokalne samouprave, putem dežurstva ili pripravnosti u najmanje jednoj apoteci, u skladu sa propisima koji uređuju apotekarsku djelatnost.

3. Ovim zaključkom stavlja se van snage Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona („COVID-19”) u Republici Srpskoj u vezi sa radom zdravstvenih ustanova – apoteka broj: 06-6/20 od 22.03.2020. godine i 13-1/20 od 01.04.2020. godine.

4. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja.

NAPOMENA: Svi dosadašnji zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije dostupni su na Portalu Vlade Republike Srpske u sekciji „Republički štab za vanredne situacije – Akti”, https://www.vladars.net, kao i na stranici Koronavirus u Srpskoj, https://koronavirususrpskoj.com/

Related posts