34 Portal 458971631

Republički štab za vanredne situacije razmatrao je danas, na 34. sjednici, održanoj putem video linka, Informaciju o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o prestanku primjene zaključaka, kojim se van snage stavljaju Zaključak o ustupanju prostorija osnovnih i srednjih škola i đačkih domova broj 09-8/20 od 26.03.2020. godine i Zaključak o obaveznoj policijskoj pratnji lica koja ulaze u Republiku Srpsku broj 12-4/20 od 31.03.2020. godine.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o obilježavanju istorijskih događaja za vrijeme vanrednog stanja.

„Stradanje pripadnika JNA u Tuzli-Tuzlanska kolona”, biće obilježeno 15. maja 2020.godine, kod Spomen kosturnice na groblju Pučile u Bijeljini, polaganjem vijenca i cvijeća, uz prisustvo minimalnog broja predstavnika institucija Republike Srpske, predstavnika Grada i predstavnika nevladinih organizacija i udruženja od javnog interesa proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (bez prisustva građana).

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o raspodjeli medicinskih maski doniranih od strane Malezije.

Republički štab za vanredne situacije saglasan je sa Informacijom o preraspodjeli medicinskih maski iz donacije Malezije, koju je na osnovu sagledanog stanja i potreba sačinila Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o dopuni Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti COVID-19 Republičke uprave za inspekcijske poslove u Republici Srpskoj.

Dopuna Zaključka odnosi se na to da, za lice koje prijavi da će boraviti u Republici Srpskoj kraće od 14 , republički inspektor donosi rješenje o stavljanju u izolaciju u kućnoj sredini na prijavljeni broj dana.

Lice je doneseno rješenje po ovom osnovu obavezno je da se prijavi nadležnoj higijensko-epidemiološkoj službi u mjestu boravka u roku 24 časa od ulaska u Republiku Srpsku, a nadležnoj komunalnoj policiji prije napuštanja mjesta boravka.

NAPOMENA: Svi dosadašnji zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije dostupni su na Portalu Vlade Republike Srpske u sekciji „Republički štab za vanredne situacije – Akti”, https://www.vladars.net, kao i na stranici Koronavirus u Srpskoj, https://koronavirususrpskoj.com/

Related posts