Srpska napredna stranka Opštinski odbor Višegrad održao je večeras u Domu kulture, u prisustvu svojih članova, simpatizera i prijatelja stranke centralnu izbornu tribinu .Skupu je prisustvovalo rukovodstvo stranke, predstavnici svih izbornih jedinica i gosti iz drugih političkih partija.

Predsjednik stranke Darko Matijašević, kandidat za Predsjednika Republike Srpske rekao je da će ,ukoliko osvoji povjerenje građana, raditi ono što je od strateškog interesa za Srpsku,a to je obezbjeđivanje političkog jedinstva RS i političkih faktora.

Mirjana Popović,kandidat SNS za srpskog člana Predsjedništva BiH kazala je da će voditi politiku koja se kreira na teritoriji RS i usaglašava u Banjaluci, a onda prezentuje u Sarajevu u institucijama BiH.

„Takođe radićemo i na unapređenju specijalnih paralelnih veza sa Republikom Srbijom i drugim zemljama u okruženju,posebno sa zemljama sa kojima graničimo kao što su Hrvatska, Crna Gora,sve zemlje Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope kako bi stvorili bolji ambijent za bilateralne i multilateralne odnose“,dodala je Popovićeva.

Kandidat SNS za Parlamentarnu Skupštinu BiH Zoran Papić iz Višegrada rekao je da je njihova poruka očuvanje Srpske u svim segmentima ekonmskom i privrednom te proširenje veza sa dijasporom pogotovo koja živi u Australiji .