Booking.com

U Višegradu je večeras održana promocija knjige “Crnogorska Sandžačka vojska na Gornjedrinskom frontu”, autora Predraga Ostojića.
“U knjizi su predstavljene vojne operacije koje su se dešavale 1914. godine na ovim prostorima, a knjiga je nastala nakon naučnog skupa koji je bio posvećen istorijatu Prvog svjetskog rata”, je Ostojić.

On je istakao da je uvijek bio u centru zbivanja – ko je držao Višegrad, držao je i cijeli prostor, držao je ključ od prodora ka Priboju, Raškoj oblasti, a i suprotno ka Sarajevu.

“Knjiga je novo, ono što na jednom mjestu daje cjelokupan prikaz ratnih operacija na ovim prostorima, koje nisu bile male i beznačajne. Ona je značajna jer bez poznavanja prošlosti, nema ni budućnosti”, ističe Ostojić.

On je da pronalaženjem ovih podataka, njihovom publikacijom, izdavanjem knjiga ove vrste, ne samo da se odužuje prema prošlosti, već se potomcima daje putokaz na koji način mogu da krenu dalje.

Recenzenti ove knjige su univerzitetski profesori Mira Radojević i Aleksandar Životić.

“Knjiga je predstavljena u Podgorici, Beranama, Priboju i Beogradu, a planirana je promocija i u Foči, Bijelom Polju i Pljevljima”, kaže Ostojić.

Vezane objave