Održani sastanci policijskih službenika Policijske uprave i rukovodstva škola u cilju bezbjednog obilježavanja maturskih zabava

U cilju bezbjednog organizovanja i obezbjeđenja proslave maturskih večeri za učenike srednjih škola, 16.05.2017.godine policijski službenici Policijske uprave su u prostorijama srednje škole u Srednjoškolskom centru održali sastanak sa direktorom i pedagogom srednjoškolskog centra.
Na sastanku su dogovorene zajedničke aktivnosti policije i obrazovanih ustanova u cilju obezbjeđenja učenika završnih razreda srednjih škola koji će dana 02.06.2017.godine defilovati kroz grad i u ugostiteljskom objektu organizovati matursku proslavu.
Iste aktivnosti organizovale su i ostale policijske stanice iz sastava Policijske uprave Foča, Policijske stanice i Rudo, koje su izvršile sve potrebne pripremne mjere i radnje radi obezbjeđivanja dostojanstvenih i bezbjednih maturskih proslava. Policijska stanica apeluje na roditelje da razgovaraju sa svojom djecom da se susdrže od društveno neprihvatljivog ponašanja koja bi mogla dovesti do narušavanja javnog reda i mira, te da ih upute na moguće posledice prekomjernog konzumiranja alkohola, te ukoliko je to moguće obezbjede prevoz maturanata koji zbog umora ili konzumiranja alkohola neće biti u stanju bezbjedno upravnjati vozilom.
Tokom održavnja maturskih proslava i svečanog defilea maturanata gradskim ulicama biće obezbjeđeno pojačano prisustvo policijskih službenika na mjestima okupljanja maturanata gdje će se vršiti kontrola svih učesnika u saobraćaju kako bi proslave matura protekle bez incidenata.

Vezane objave