381733 Tan2020 10 10 212753700 3 F

Američki predsednik Donald Tramp prvi put se danas pojavio u javnosti nakon izlaska iz bolnice, gde je bio smešten pošto je oboleo od korona virusa

– Osećam se odlično – rekao je Tramp sa terase Bele kuće, prenosi agencija Rojters.Tramp, koji se pojavio noseći masku – uklonivši je sa lica tokom govora, obratio se sa terase Bele kuće tokom događaja organizovanog pod nazivom “Miran protest za rad i ”, kojem je prisustvovalo stotina koji su stajali na travnjaku ispod terase. Tokom šesnaestominutnog govora predsednik Tramp rekao je, između ostalog, da će vakcina protiv kovida-19 biti veoma brzo razvijena, prenosi Glas Amerike.

– Nestaće i već nestaje – rekao je američki predsednik, aludirajući na koronavirus koji je u zdravstvenom i ekonomskom smislu paralisao Sjedinjene Države i čitav svet.

Tramp, koji se u kampanji oslanjao na teme povezane sa ostvarivanjem reda i mera tokom perioda obeleženog periodičnim nasiljem tokom protesta za rasnu jednakost, poručio je i da Republikansku partiju podržavaju američke policijske snage. “Pod budnim smo okom policije i na strani smo pravde”, rekao je Donald Tramp na skupu.

– Crnci i Latinoamerikanci odbacuju radikalnu socijalističku levicu i prihvataju našu politiku otvaranja radnih mesta, podrške radnicima i snagama reda. Želimo i zakon, potreban nam je i zakon, kao agenda koja će biti u korist Amerike – kazao je Tramp.

– Mislim da su demokrate, stotinama vodile skoro sve gradove u unutrašnjosti SAD. Njihova politika nije donela ništa osim nesreće, siromaštva i nevolja. Uspavani Džo Bajden izdao je crnce i latinoamerikance. Ako mislite da može da upravlja ovom državom, varate se – poručio je Tramp u obraćanju pristalicama.Uoči obraćanja američkog predsednika, iz Bele kuće je u petak saopšteno da će Tramp biti testiran na korona virus i da neće izlaziti u javnost ako se utvrdi da i dalje može širiti virus. Za sada nije poznato da li je test sproveden i kakvi su bili njegovi rezultati, piše Glas Amerike.

Vezane objave