Službenici Jedinice granične policije Trebinje 11.7.2017. godine zbog neispunjavanja uvjeta nisu dozvolili ulazak u Bosnu i Hercegovinu pet s područja Kosova. Kontrolirani su na Međunarodnom graničnom prijelazu Ivanica. U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u te su vraćeni u Republiku Hrvatsku.

Državljanin lišen slobode

Službenici JGP-a Aerodrom Tuzla 11.7.2017. lišili su slobode E.I. (1990.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „razbojništvo u pokušaju“. je stigla na Međunarodni aerodrom Tuzla letom iz Växjöa. E.I. bit će predat nadležnom organu.

Nove odluke o radu graničnih prijelaza Duži – Imotica, Orahov Do – Slano i Hadžin Potok – Bogovolja

Na sjednici Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima 6.7.2017. godine donesene su odluke o privremenom međunarodnom saobraćaju putnika preko stalnih graničnih prijelaza za pogranični saobraćaj.

Odlukama se odobrava privremeni međunarodni saobraćaj putnika preko stalnih graničnih prijelaza za pogranični saobraćaj Duži – Imotica (od 12.7.2017.), Orahov Do – Slano (od 14.7.2017.) i Hadžin Potok – Bogovolja (od 1.8.2017.) u trajanju od tri mjeseca.

Vezane objave