U restorane, kafiće, noćne klubove i diskoteke u Crnoj Gori i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, od danas do 20. avgusta biće moguće ući samo uz najmanje jedan od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne kovid potvrde, jedna je od novih mjera koje je danas usvojila Vlada Crne Gore. Prvi dokaz je da je u cijelosti vakcinisana ili da je primila prvu dozu vakcine, drugi je da posjeduje negativan pi-si-ar (PCR) test ne stariji od 72 časa, treći da je preboljela kovid i da je prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR testa, a četvrti dokaz je negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 časova, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Jedan od ovih uslova moraju da ispunjavaju svi zaposleni u ugostiteljstvu.

Vlasnici ugostiteljskih objekata u obavezi su da odrede lice koje će kontrolisati posjedovanje dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima.

Od lica koja imaju do 18 ne zahtijeva se da ispunjavaju bilo koji od ovih uslova osim prilikom ulaska u diskoteke ili noćne klubove. U tom slučaju, moraju pokazati jedan od četiri propisana uslova.

Pod istim omogućava se prisustvo sportskim manifestacijama na otvorenom i zatvorenom.

Masovna okupljanja i festivali koji ne mogu da se iskontrolišu na ograničenom prostoru putem Nacionalne kovid potvrde odgađaju se do 20. avgusta.

Vezane objave