Booking.com

Opštinski sud u Sarajevu osudio je Armina Omeragića, nakon što je priznao krivicu, na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 1.000 KM zbog krivičnog djela povreda slobode odlučivanja birača, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Drugooptuženom u ovom predmetu Harisu Spahiću izricanje presude zakazano je za 16. avgust.

Optužnica ih tereti da su od početka oktobra do 7. oktobra 2018. godine, uoči izbora za skupštine kantona u Federaciji BiH, ostvarili kontakt sa biračima i dali im instrukciju da na glasačkom listiću za Skupštinu Kantona zaokruže imena dva kandidata jedne od političkih stranaka, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su ova lica biračima obećala da će im dati novčanu naknadu od 20 KM do 50 KM ako glasaju i reklamne vizit kartice fotografišu zajedno sa glasačkim listićem na kojem su prethodno zaokružili imena, a fotografije dostave kao dokaz da su glasali po datoj instrukciji.

Tako je njih 11 koji su glasali za ove kandidate dobilo novac, dok ih devet nije dobilo obećanu naknadu, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se napominje da je Kantona imenovalo kontakt- osobu za komunikaciju i saradnju sa Centralnom izbornom komisijom BiH i policijskim agencijama zbog praćenja i blagovremenog postupanja u vezi sa predstojećim opštim izborima u BiH, shodno zaključcima Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

Vezane objave