Booking.com

Tužioci iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nalaze se ne terenu gdje koordiniraju rad ovlaštenih policijskih službenika.

U akciji učestvuje više desetina policajaca MUP-a RS, a lišenja i pretresi vrše se na više lokacija, na području Foče i Hercegovine.

Akcija je usmjerena na lica osumnjičena da su duži vremenski period vršila krivična djela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga iz člana 195. KZ BiH, kao i nedozvoljenog prometa oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene iz člana 193. KZ BiH. Prema prikupljenim dokazima, osumnjičena lica koja su pod istragom povezana su sa organizovanim kriminalnim grupama iz zemalja regiona.

Meta akcija je veći broj osumnjičenih lica, koja su pod istragom i sumnjiče se da su imali podijeljene uloge u počinjenju teških krivičnih djela, sa ostvarivanjem nezakonite imovinske koristi. Tokom akcije, zaplijenjena je i veća količina opojne droge, a na području Foče, zaplijenjena je i specijalna oprema namijenjena proizvodnji narkotika.

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak odlučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala, koje djeluju u BiH i zemljama regiona, a u okviru akcije, ostvarena je značajna međunarodna saradnja.

Kako je navedeno, među osumnjičenim licima ima i ovlaštenih službenih lica, koja se sumnjiče za pružanje podrške pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa.

U interesu istrage, u ovom trenutku ne može saopćiti više detalja, a više informacija biće dostupno u narednim danima, saopšteno je.

Vezane objave