ČAČAK – Viši sud u Čačku delimično je preinačio presudu Osnovnog suda u ovom mestu kojom su Milana K. iz Kragujevca, Miron K. i Mile T. iz Čačka i Dalibor Ć. nepoznatog prebivališta osuđeni na zatvorske kazne zbog protivpravnog lišenja slobode u saizvršilaštvu, kao i Čačanin Ivan Č. koji je odgovarao zbog zlostavljanja i mučenja.

Presuda je preinačena u delu gde je Ivan Č. oslobođen odgovornosti zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja koja je nastupila 16. januara ove godine i tako što je Mile T. oslobođen troškova krivičnog postupka u iznosu od 23.250 dinara, dok je presuda u odnosu na troje ostalih potvrđena.

U odluci prvostepenog, Osnovnog suda, u koju agencija RINA ima uvid, stoji da su Milana K. i Mile T. osuđeni na kaznu zatvora od po 14 meseci, Miron K. na deset meseci, a Dalibor Ć. na 10 meseci i Ivan Č. na šest meseci, obojica uslovno na tri godine.

U prvostepenoj presudi navodi se da su otmičari 16. januara 2016. godine u Čačku oštećenom Velisavu Š. iz Čačka oduzeli slobodu kretanja u trajanju od tri sata tako što su Milana K. i Dalibor Ć. vozilom kojim je upravljala Milane K. oštećenog od njegove kuće u Čačku dovezli do kuće Mirona K. u ovom gradu, pri čemu ga je Milana K. u toku vožnje više puta udarila pesnicom u predelu glave a Dalibor Ć. sedeći na zadnjem sedištu rukom držao oštećenog oko vrata.

Po dolasku u stan Milane K. Dalibor Ć. je oštećenog uveo u kuću gde su u dnevnom boravku sedeli svi okrivljeni. Okrivljeni Ivan Č. je oštećenom da oni znaju da je on policiji ispričao o lažnoj policijskoj nesreći u Novom Pazaru, i počeli su da ga tuku. Milana K. i Mile T. udarali su pesnicama u glavu. Zatim su Miron K. i Mile T. naterali oštećenog da se popenje na stolicu i da peva što je on i učinio.

Prišao mu je Miron K. i zadao više udaraca u stomak i glavu i kada je ovaj pao nastavili su da ga tuku. Zatim je Mile T. naredio da se ponovo popenje na stolicu i nastavi da peva, posle čega je Mile T. prišao oštećenom i mu svu odeću, pantolone i donji veš i takvog su ga telefonom snimali Ivan Č. i Miron K. posle čega je Miron nastavio da tuče oštećenog. Kući ga je vratila Milana K. posle tri sata, nakon poziva roditelja.

Izvor: RINA

Vezane objave