Zbog sniježnih padavina , posebno na dionicma u višim predjelima i preko planinskih prevoja odvijanje saobraćaja je otežano i usporeno.Izdvajamo putne pravce -Gacko, Vlasenica –Han Pjesak, preko prevoja Han Pogled, Gacko-Tjentište, preko prevoja Čemerno, Banja Luka-Kneževo-Turbe, Kotor Varoš-Teslić , Sarajevo-Rogatica.Također se otežano saobraćaj odvija i preko Romanije gdje je na snazi potpuna obustava saobraćaja za teretna vozila. Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, upozoravamo na mogućnost odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Vozače savjetujemo da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Kako su nas upravo obavijestili iz policijske stanice Mrkonjić Grad od 19 sati u prekidu je odvijanje saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na dionici puta Mrkonjić Grad-Glamoč,preko prevoja Mliništa , dok se na dionici puta Šipovo – Strojice saobraćaj odvija veoma otežano.

Zbog zapaljenog teretnog vozila obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-6.1 Mostar-Široki Brijeg u mjestu Međine.

Nove snježne padavine otežavaju saobraćanje u većem dijelu Fedracije BIH. Posebno skrećemo pažnju na dionice preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Tarčin-Konjic, Sarajevo- Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik- kao i puteve koji od Livna vode ka Kamenskom, Kupresu i Mrkonjić Gradu. Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na ovim dionicama obavezna je upotreba lanaca. U ostalim predjelima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Vezane objave