OTKRIJTE DA LI SE SVIĐATE NEKOME Ako muškarac gleda ovaj dio tijela želi vas za prijateljicu

1923
Booking.com

Pitate se da li se sviđate nekome? Istraživanje da postoji vrlo jednostavan način kako da to otkrijete, a da vam ta ne kaže ni riječ.

Naučnici s koledža Velesli i Sveučilišta u Kanzasu su zajedničko istraživanje u kojem su zaključili da ako gleda ženu samo u lice, ne doživljava je na romantičan način. S druge strane, ako se muškarčev pogled spustio na grudi ili predio bedara, to je bio znak da je muškarcu žena privlačna.Cilj bio je kako znati je li neko nekome privlačan pa ako vas gleda samo u lice, to ne znači nužno da se toj osobi uopšte ne sviđate, već da vas samo ne doživljava na seksualni način. U istraživanju je učestovalo 105 studenata od kojih se tražilo da pogledaju fotografije žena i muškaraca te da odgovore žele li s osobom s fotografije samo prijateljstvo ili ljubavnu vezu.

Naučnici su zatim pratili pokrete njihovih očiju te su potvrdili prijašnju teoriju da muškarci spuštanjem pogleda na grudi i bedra žene zapravo procjenjuju njezine reproduktivne sposobnosti, što ima veze s evolucijom, piše Zadovoljna.

Vezane objave