Booking.com

Od onoga trenutka, kada u prvim jutarnjim satima otvorite oči, malim koracima možete da počnete da sagorjevate kalorije.

Kako piše Run Healthy Lifestyle, sagorjevanje kalorija ne znači da da gladujete, odlažete obroke, već da mijenjate jutarnju rutinu, kako bi gubili kilograme.

Donosimo pet savjeta, koji će u početku biti obaveza, a poslije navika.
Trčite

Ne zahtjeva se preveliki napor, niti višesatno vježbanje. Dovoljno je da počnete da trčite u okruženju, ili vježbate na opremi koju imate kod kuće. Ova navika u jutarnjim satima pomaže da ubrate metabolizam.
Intenzivirajte trening

Neke studije su pokazale da je dovoljno vježbati samo dva i po minuta, ali sa visokim intenzitetom i sagorjeti više od 200 kalorija.
Vježbe za mišiće

Najbolji da se potroše kalorije tokom cijelog je da se ubrza metabolizam u ranim jutarnjim satima radeći neke vježbe za mišiće. To možete ostvariti sa malim težinama, podižući ih dok gledate jutarnji program, i uključiti nekoliko sklekova, čučnjeva… i spremni ste za uspješan dan.
Doručkujte

Ne odlažite doručak! Doručak je najvažniji obrok za vaš metabolizam, i to je razlog zašto nikada ne ga preskočiti. Prva stvar koju da učinite ujutru je da jedete, a zatim vaše tijelo će biti spremno da sagorjeva kalorije.
Ne zaboravite grickalice

Ako ne vjerujete da možete da jedete i izgubite težinu – niste upravu. Trebalo bi samo obratiti pažnju na ono šta jedete. Grickalice treba da budu bogate antioksidansima i proteinima, da bi metabolizam funkcionisao.

Vezane objave