Booking.com

Članovi ruskog vojnog ansambla “Aleksandrov”, njih 64, bili su u avionu Tupoljev TU-154 koji se jutros srušio u Crno more, na letu iz Sočija ka ruskoj vojnoj bazi u Latakiji u Siriji. Hor je trebalo da nastupa u okviru novogodišnje proslave u vojnoj bazi.Ansambl već 90 godina i izvodi pored rodoljubivih i pesme o ljubavi, prijateljstvu, odanosti itd.”Aleksandrov” sačinjavaju izuzetni umetnici solisti, hor, orkestar i igrači i u svom sastavu broji 146 članova.
U celom svetu ovaj ansambl stavljaju u rang sa ruskim brendovima poput Boljšoj teatra, Ermitaža, Tretjakovske galerije i Muzeja dijamanta moskovskog Kremlja.Hor peva na gotovo svim jezicima, uključujući i kineski, indijski, turski itd.

“Aleksandrov” je već puta nastupao pred beogradskom publikom.

Poslednji put je bilo 2015. godine u Domu sindikata, a to je bio 11 po redu koncert ovog ansambla u našoj prestonici. Tada je publika uživala u pesmama poput “Oči čarne”, “Kaćuša”, “Kaljinka”, a posebno iznenađenje je bila i numera “Tamo daleko”.Svojim umetničkim angažmanom “Aleksandrov” je dao veliki doprinos negovanju autentične ruske tradicije i svetske kulturne baštine.

Vezane objave