79829789 1404643846371941 5416251775151767552 N

Porodica Panić iz sela Milićevci kod Čačka krsnu slavu Svetog Nikolu dočekuje u žalosti nikad većoj.

Naime, petočlanu porodicu su dvije odvojene tragedije u posljednjih šest mjeseci pretvorile u tročlanu. Prvo je prije pola godine glava porodice, otac Slavko, preminuo od tumora, a juče je sahranjen Slobodan, najstariji od trojice sinova, mladić od 30 godina, koji je digao ruku na sebe.

U kući bez vode i struje ostala je majka Dragica sa sinovima Branislavom i Miroslavom.

Braniuslav pohađa za auto-limara u Srednjoj mašinskoj školi u Čačku, a Miroslav ide u Osnovnu školu “Stepa Stepanović” u selu Gornja Gorevnica.

– Priča koja je pred vama je vrlo potresna, skrivena sve ovo vrijeme zbog dostojanstva porodice koja je mislila da moze sve sama. Ali poslije posljednje tragedije koja ih je zadesila, nema više ni vremena ni izgovora. Bila su to 3 sokola, tri uzdanice… Krsna slava im je Sveti Nikola, a nikada žalosnije se svom svecu neće pokloniti – napisao je Vlade Dragić, rođak ove porodice i pokretač humanitarne akcije za pomoć Panićima na Fejsbuku

Žive bez struje i vode, a prije pola godine posle teške bolesti umro je otac, glava porodice. Juče je bila sahrana najstarijeg sina Slobodana koji je nažalost digao ruku na sebe. Zašto je Slobodan ostavio ucveljenu majku i maloljetnu braću same na ovom surovom svijetu, ta bolna istina je otišla sa njim. Srce da pukne, kamen da zaplače.– Ostala su sada dva nejaka ptića, sa samohranom majkom i jedna ogromna nada da ćemo se kao nebrojeno puta do sada udružiti i unijeti sunce u njihove živote. Porodica Panić oduvijek živi bez vode, u kući nisu razvučene vodovodne instalacije. Na 350 metara od kuće je bunar ali je nepristupačan pa svakodnevno vodu ove nejake ruke donose od komšija. Kupaju se u koritu, poljski toalet je na 50 metara od kuće – piše dalje Vlade.

Panići žive od 70 odsto očeve boračke penzije koja je oko 18.000 dinara i od toga šta majka zaradi koja radi kao njegovateljica.

Rođaci i prijatelji udružili su se da organizuju akciju, da im se prije svega plati struja i uvede voda, a zatim i adaptira kuća i sakupi hrana, kao i sve što je potrebno za kuću.

(Kurir)

Related posts