U Beogradu održana još jedna “Parada ponosa”. Povorka od Pionirskog parka šetala do Trga Republike. Jake policijske snage obezbeđivale skup. Nije bilo incidenata, ali je bilo “sitnih” provokacija.Okupljanje je u Pionirskom parku počelo u 11.00, nakon čega je oko stotinu učesnika krenulo u šetnju do Trga Republike.

Učesnicici su na Trg Repbublike stigli oko 12.30, a tamo su ih sačekali “kontramitingaši” – dve vernice i sveštenik s parolom “Srpski dom – Nikad’ Sodom!”Kako javlja reporter MONDA, LGBT osobe je obezbeđivao veliki broj policije pod punom opremom, privatno obezbeđenje, inspektori u civilu…

Povorka je krenula posle 12 sati iz Pionirskog parka gde su se okupljeni zabavljali uz muziku s razglasa. prajda bili su okruženi pripadnicima policije koji su išli ispred i iza kolone.

Centralne gradske ulice kojima je išla povorka LGBT bile su sukcesivno zatvarane. parade nosili su tradicionalno LGBT zastave duginih boja, transparente “Ponos Srbije – Neka svi naši glasovi ore se”, “Hoćemo život dostojan čoveka” i “Podrška je važna”…

Današnju Paradu zvanično je otvorila “kuma” prajda Sneža Jović, sa invaliditetom, koja je učesnicima šetnje poručila da niko ne treba da dozvoli da bude diskriminisan po bilo kom osnovu.

Vezane objave