Marko Pavić Dns

Predsjednik DNS-a Marko Pavić, podnio je ostavku na stranačku funkciju. U saopštenju je naveo da to radi iz zdravstvenih razloga jer bi dalja aktivnost ugrozila njegovo zdravlje, pa i sam zivot.

Takode, želim da doprinesem razrješavanju problema koji prate DNS od saopštavanja rezultata posljednjih parlamentarnih izbora. DNS je posljednjih 20 godina iz izbora u izbore postizao sve bolje rezultate, da bi na posljednjim izborima osvojio 100.000 glasova. Želim da se ovaj trend nastavi.Ostavku je podnio i Dragutin Rodić, zamjenik predsjednika DNS-a i Generalni sekretar ove stranke

Dragutin Rodić podnio je neopozivu ostavku na svoje stranačke funkcije u DNS-u. Razlog podnošenja ostavke je saznanje da je neopozivu ostavku podnio predsjednik DNS-a, te smatra da bi njegov politički rad u ovim okolnostima na navedenim stranačkim funkcijama bio bespredmetan.

Preko dvadeset godina sam intenzivno sarađivao sa predsjednikom DNS-a, od 2004. godine kao Generalni sekretar DNS-a, a od 2019.godine i kao zamjenik predsjednika DNS-a. Bavio sam se operativnim radom u okviru statutarnih nadležnosti, gradeći i provodeći politike DNS- a sa ogromnom većinom čestitih članova i simpatizera širom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Ta i takva politika omogućila je neprestani rast članstva, izbornih rezultata i omogućila da sa početnih dvadesetak hiljada glasova izraste u stranku koja je na posljednjilp izborima osvojila blizu 100.000 glasova za NSRS , 12 poslanika i 67000 glasova za PSBiH i jednog poslanika. Danas to više nije ta politika. Na sceni je borba za primat u stranci, i to na način kako se to u DNS-u nikada nije dešavalo.

Rodić kaže da kada je DNS postigao najbolji rezultat, tada je i počeo sunovrat stranke.

Naravno da kao čovjek koji je obavljao važne funkcije u stranci osjećam odgovornost, prije svega što nisam prepoznao nadolazeće pojave i pravovremeno reagovao putem organa DNS-a. Još od 2000.godine kao potpredsjednik DNS do danas stranka je bilježila samo uspjehe, a ja sam zajedno sa predsjednikom, organima DNS-a i članstvom učestvovao u izgradnji stranke u svim njenim segmentima. Neposredno sam učestvovao u deset izbornih ciklusa koji su obezbjedili konstantan rast i ostvarenje najboljeg rezultata na Opštim izborima 2018.godine.

On se nada da će u vremenima koja dolaze politika DNS-a zauzimati značajno mjesto u političkom životu na ovim prostorima i iskreno je uvjeren da će se centar odlučivanja ponovo vratiti u organe DNS-a , da će se vratiti bazičnim vrijednostima na kojima je nastao i sa kojima je bilježio konstantne uspjehe.
Izvor BHRT

Related posts