U Pavlović banci proslavljena je vijest o ukidanju mjera zabrane rada najbližih saradnika Slobodana Pavlovića.

Odbrana je juče, na redovnom ročištu, u Sudu BiH zatražila da se Ljiljani Garić, Petru Laziću i Blagu Blagojeviću, ukinu sve mjere zabrane kako bi se što prije vratili u banku i pripremili je za dokapitalizaciju. Za Slobodana Pavlovića odbrana je zatražila dozvolu da na 20 dana otputuje u Sjedinjene američke države.

“ Tužilaštvo se složilo sa našim prijedlogom i usaglasilo se da se sve mjere, ali bukvalno sve mjere, za troje okrivljenih Ljilju Garić, Peru Lazića i Blagu Blagojevića ukinu. A, za Slobodana Pavlovića da se ukinu sve mjere, sem slobode odlaska u SAD, s tim da su se složili da mu se relaksiraju dosadašnje mjere i da mu se omogući sloboda kretanja po BiH“, rekao je Miodrag Stojanović, advokat Slobodana Pavlovića i saradnika

Sud BiH Pavloviću neće vratiti pasoš, ali hoće njegovim saradnicima. Iako se očekivalo da će sudija dodatno analizirati prijedlog odbrane, ova sudska odluka je bila ekspresna, pa Pavlovićev trio, već u ponedjeljak očekuju na radnom mjestu.

“Oni su nam nedostajali sve vrijeme, oni su dio tima duži niz godina, u samom vrhu su menadžmenta“, rekla je Ružica Janković, direktor “ Pavlović banke “

U tužilaštvu danas bez komentara. Advokat Slobodana Pavlovića, Miodrag Stojanović demantuje spekulacije da bi Pavlović od osumnjičenog, mogao postati svjedok Tužilaštva i to protiv Milorada Dodika. Cijelu priču naziva spinovanjem koje, kako kaže, šteti samo poslovanju “ Pavlović banke “.

“ Definitivno to nije tačno, i definitivno to nema nikakve veze sa onim što se juče desilo“, rekao je Stojanović.

Bilo kakvo uplitanje američkog pravosuđa u priču o Pavlović banci Stojanović naziva pričom za malu djecu. Istraga Tužilaštva BiH o kreditu od 750 hiljada evra koji je ta banka odobrila predsjedniku RS Miloradu Dodiku traje već deset mjeseci.