Nestabilno i oblačno vreme s kišom i pljuskovima preovladavaće u većem delu narednih dana. Prema podacima federalnih i republičkih hidrometeoroloških zavoda, dnevne temperature u će se do polovine iduće sedmice kretati od 13 do 25 stepeni Celzijusa.Intenzivnije padavine u se danas očekuju tokom poslepodneva i u večernjim satima u Krajini, centralnim i severnim područjima Bosne, gde je lokalno moguća i pojava grada. Očekivana količina padavina u ovim delovima je od 20 do 40, a u ostalim područjima do dva do 10 litara po metru kvadratnom. Temperature će danas biti u rasponu od 19 do 25 stepeni Celzijusa.

Sutra, drugog dana vikenda, u će takođe biti oblačno vreme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najintenzivnije padavine će biti u Krajini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature će se kretati od devet do 14, na jugu od 13 do 17, a dnevne od 13 do 19, na jugu od 21 do 25 stepeni Celzijusa.

Početak sedmice takođe će biti kišovit, a kiša i pljuskovi će nas pratiti sve do kraja sedmice. U ponedeljak, utorak i sredu dnevne temperature će se kretati od 16 do 24 stepena Celzijusa, a širom BiH mogući su lokalni pljuskovi.

Porast temperatura i stabilizacija vremena, prema dugoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, očekuje se krajem maja.

Vezane objave